Referenties

Dit zeggen klanten over het Nicosil® System

Klanten die kozen voor het Nicosil® System

Natuurlijk kunnen wij u alles vertellen over het Nicosil® System, maar de ervaringen van onze tevreden klanten zijn wellicht nog veel meer waard. Hieronder vindt u verschillende klantverhalen. Laat u inspireren!

Jan-Willem Blokland
Mts. Blokland-Dasselaar
Albergen, Nederland

“Goede beslissing van vorige eigenaar!”

Toen wij een aantal jaren geleden dit melkveebedrijf aankochten, waren alle kuilen (zowel gras- als maiskuilen) al voorzien van het Nicosilsystem®. Aanvankelijk waren we nog sceptisch want we waren van oudsher gewend aan werken met losse kuilkleden en autobanden. Maar toen we eenmaal ervaren hadden dat het werk nu veel sneller en eenvoudiger ging, waren we al gauw om (het hele gezin wil nu zelfs meehelpen aan het dichtmaken van de kuil). Er zijn rondom de kuilen geen los slingerende kleden en vieze zware autobanden meer. Dit draagt bij aan onze visie van een opgeruimde en schone boerderij.
Wat we ook heel positief vinden is de bedrijfszekerheid die het systeem biedt; storingen komen niet voor want er wordt geen water en/of stroom gebruikt. Het onderhoud is simpel en minimaal. Tot slot is er weinig risico op beschadiging. En als het dan al een keer gebeurt – zoals bij ons – dat er bijvoorbeeld een baal tegen het systeem rolt en een buis beschadigt, hoef je slechts één element te demonteren en de buis te vervangen. Stel dat we in de toekomst nog verder uitbreiden, dan komt er zeker ook weer een Nicosilsystem®.

Bedrijf: melkveehouderij . 4 silo's: 3 x 8 x 50 m. en 1x10x50 m. Inhoud mais en gras

Herbert van Lenthe
H.J. van Lenthe eo S.S. Arauz
Daarle, Nederland

“Passend in de visie van een biologisch melkveebedrijf”

Wij ontvangen op ons erf jaarlijks veel consumenten om kennis te laten maken met het biologische melkveebedrijf. Om vertrouwen te creëren en een positief branche imago uit te dragen, zijn orde en netheid een must. Met onze oude kuilen was dat bepaald niet het geval. We dekten de kuilen af met alleen zand en kuilkleden. Dit was steeds opnieuw een zwaar en tijdrovend karwei, met alle ongemakken van dien; rommel, ongedierte, zand, onkruid, etc.
Toen we in 2020 nieuwe sleufsilo’s gingen bouwen, vonden we het tijd voor modernisering en verbetering. In onze zoektocht naar de ideale oplossing vonden we op internet het Nicosilsystem®. 

Het ogenschijnlijke gebruikersgemak sprak ons aan. Dat er met dit systeem bovendien aanzienlijk minder bestrijdingsmiddelen nodig waren, deed ons besluiten de proef op de som te nemen. Bij bezichtiging van een systeem op locatie, troffen wij inderdaad een nette en schone kuil en dito omgeving. Het systeem bleek inderdaad eenvoudig in gebruik, de constructie degelijk en eenvoudig. Geen complexe onderdelen, niet gevoelig voor storingen. Nu wij zelf werken met het Nicosilsystem®, zijn wij heel blij dat we hiervoor gekozen hebben. Het systeem heeft naast alle voordelen een snelle terugverdientijd. Wij bevelen het van harte aan.

Bedrijf: biologische melkveehouderij. 3 silo’s: 8 x 25 m. Inhoud: 2x mais – 1x gras

Stefan Wassink
Loonbedrijf Wassink
Breklenkamp, Nederland

“Oplossing op maat voor onze maiskuil XL”

Voorheen huurden we siloruimte in bij derden en maakten we rijkuilen met zandafdekking. Toen we daarna een eigen sleufsilo hadden aangeschaft bleek de afdekking een probleem. Met silowanden van 2.60m en een – elk jaar variërende – kuilhoogte van boven de 6m is het gesjouw met grote, zware kuilkleden fysiek nauwelijks te doen. Ook zandafdekking is dan niet praktisch. Tijdens onze zoektocht naar een oplossing kwamen we in gesprek met Brokers, die toen net het Nicosilsystem® had ontwikkeld. Toeval wilde dat zij een proeflocatie zochten om het systeem te monteren. Aldus geschiedde.

Sindsdien kunnen we de hele kuil, ongeacht de hoogte, na het vullen in één werkgang afdekken met 1 persoon op en 1 persoon naast de kuil. Het naspannen van de kuil (bij inklinking in het begin) en ook het verwijderen van de elementen kan vanaf de grond zelfs door één persoon gedaan worden.

Het systeem levert fysiek en materieel voordeel, en is daarom, ons inziens, zowel ergonomisch als kostentechnisch ideaal.
Door de nauwe samenwerking tussen Brokers en ons, is het systeem verder doorontwikkeld en geperfectioneerd; wij zijn nu aldus in het bezit van een degelijk systeem, dat zich in de praktijk al meerdere jaren bewezen heeft.

Bedrijf: Loonbedrijf en maishandel. Silo: 20 x 65 m. Inhoud: mais

Richard van Doorn
Bedrijfsleider GIJS Mekkerhof B.V.
Holten, Nederland

“We voldoen nu aan de wettelijke verplichtingen
voor vaste mestafdekking”

Ons bedrijf betreft een innovatiecentrum voor geitenhouderij. Wij zochten een goede kuilafdekking voor opslag van vaste geitenmest. Tijdens een uitgebreide oriëntatie maakten we – op een landbouwbeurs – kennis met het Nicosilsystem®.  We waren eigenlijk direct gecharmeerd van de eenvoud en het bedieningsgemak van dit systeem. In onze situatie – afdekken met losse kuilkleden – liepen wij tegen diverse problemen aan. Zo bleef veel water in de silo langs de silowanden staan. Er groeide onkruid door de kleden die op de mest lagen. Het verwijderen van de kleden was steevast een fysiek zwaar, vies en tijdrovend karwei, waarbij bovendien ook regelmatig kleden beschadigd werden.
Onze mestopslag was derhalve verre van georganiseerd en netjes te noemen. Om dit te veranderen en om bovendien te voldoen aan de wettelijke verplichtingen voor vaste mestopslag, besloten wij het Nicosilsystem® aan te schaffen. En dit bleek een zeer goede investering te zijn; het afsluiten van de kuil kan door 1 of max 2 personen gedaan worden, de silo kan op maat geopend worden voor het uitrijden. Én het is altijd netjes rondom de mestopslag.  Onze problemen zijn hiermee naar volle tevredenheid opgelost.

Bedrijf: Innovatiecentrum voor geitenhouderij. Silo: 8 x 25m. Inhoud : vast geitenmest

nicosil-system-recensie

Chiel Kamphuis
Mts. Kamphuis
Geesteren, Nederland

“Bijdrage aan realiseren van Planet Proof melk project”

Via een folder in een vakblad maakten wij kennis met het Nicosilsystem® . Wij hadden de indruk dat dit systeem zou kunnen voldoen aan onze wensen. Voorheen werkten we altijd met zandafdekking en een schuif achter de tractor. Wij wilden echter graag een afdeksysteem dat minder arbeidsintensief was en zorgde voor meer orde en netheid rondom de kuil. Een systeem bovendien, dat bij zou dragen aan vermindering van bestrijdingsmiddelen rondom de kuil en vergroting van duurzaamheid. NB: deze doelstellingen maken deel uit van het Planet Proof melk project waaraan wij deelnemen. Het Nicosilsystem® voldoet aan onze verwachtingen. De werkzaamheden zijn licht en eenvoudig, we zijn relatief snel klaar en rondom de kuil is alles netter en georganiseerder.

We hebben geen nadelen ondervonden. Voor wie, zoals wij, relatief lage silowanden heeft (150cm), en de montage zelf doet geven wij als tip de spanbuizen niet te hoog onder de silowand te plaatsen. Daardoor kun te weinig ruimte krijgen tussen de spanratels en de ratels. Door bij aanvang de spanbuis iets hoger te plaatsen kan dit simpel voorkomen worden. Verder willen wij nog opmerken dat wij tot op heden geen broei in de kuil hebben ervaren. Mede door goed vastrijden, een mooie ronding in de kuil na te streven, gebruik van onder-, kant- en landbouwfolie en daarnaast het toepassen van broeiremmer, lukt dit ons steevast in combinatie met het Nicosilsystem®

Bedrijf: melkveehouderij . Silo: 8 x 56 m. Inhoud: mais.

nicosil-system-review-kalveren-voerkuil

Arjan Back
V.O.F. Back
Hertme, Nederland

“Simpel, strak en secuur”

Wij hebben een hoge kuil van 140 meter lang, en gebruikten altijd grote kuilkleden. Deze dekten wij af met een laagje zand. Het leggen en verwijderen van die grote kleden was steeds weer een zwaar en arbeidsintensief karwei, waarbij ook nog een shovel ingezet moest worden. Bijkomend nadeel van het gebruik van deze – grote – kuilkleden was dat er bij openen van een voergang een relatief groot stuk folie vrij kwam te liggen, waardoor er weer meer risico ontstond op broei. Na een uitvoerig gesprek en advies van de vertegenwoordiger van Brokers Kunststoffen, hebben wij zeer weloverwogen het Nicosilsystem® aangeschaft.  En het enige waar we spijt van hebben, is dat we dat niet eerder hebben gedaan. We kunnen nu efficiënter werken; het dichtmaken gaat gemakkelijk en snel.

We kunnen secuurder werken; slechts één compartiment openen in plaats van een heel kleed verwijderen of losleggen. De rest van de kuil blijft even strak dicht. En shovel en zand zijn overbodig geworden, dus bovendien kostenbesparend. Tenslotte vinden wij het een groot pluspunt dat het systeem altijd past, ongeacht hoogte en/of inhoud van de kuil.

Bedrijf: Kalverhouderij . Silo: 14 x 140 m. Inhoud: mais.