Zo past u het Nicosil® system toe

Afdekken van gras, maïs en/of mest

Afdekken van uw kuilvoer of mest

Het Nicosil® System is de meest efficiënte oplossing voor het afdekken van uw kuilvoer of mest. Het systeem is snel en eenvoudig te installeren, door ons of door uzelf. U zorgt hiermee voor een nette, schone en veilige werkomgeving.

Gras- en maïskuilen afdekken

Kuilvoer opslaan, beschermen en conserveren. Dat dit belangrijk is, weten wij als geen ander. Kuilvoer is immers een kostbaar bedrijfsmiddel dat essentieel is voor uw dagelijkse bedrijfsvoering. Maar goed inkuilen is een vak op zich en het succes is van vele factoren afhankelijk. Eén van die factoren is een perfecte lucht- en waterdichte afsluiting van de gras- of maïskuil.

En die afsluiting creëert u met het Nicosil® System, hét alternatief voor zand, spanbanden of autobanden die u handmatig op uw (steeds hoger wordende) kuil moet plaatsen. De druk die door het opspannen van het gaaskleed op de gehele kuil wordt gecreëerd is te vergelijken met de druk van zand, waardoor het de perfecte bescherming biedt tegen weersinvloeden en klein schadelijk wild. 

Mestsilo's afdekken

Vanwege nieuwe regelgeving is het onder bepaalde omstandigheden steeds vaker verplicht om mest af te dekken. Het Nicosil® System is een praktisch werkend systeem waarmee u voorkomt dat mest uit de silo waait of door dieren in de omgeving wordt verspreid. Er kan voor gekozen worden om het Nicosil® System te combineren met een extra laag landbouwfolie. Dit zorgt ervoor dat uw silo volledig lucht- en waterdicht wordt afgesloten.En omdat mest na het deponeren in de silo inklinkt, kunt u met het systeem eenvoudig – vanaf de grond – naspannen. Het gaas wordt dan opnieuw op spanning gebracht. U verkleint hiermee doorlopend de kans op geurhinder en ziekteverspreiding.

Heeft u interesse in het Nicosil® System?