de voordelen

Alle voordelen van het Nicosil® System op een rij

De voordelen van het Nicosil® System

Met het innovatieve Nicosil® System kunt u uw silo snel, eenvoudig en volledig afdekken. Het is een eenvoudige doordachte constructie, wat ook blijkt uit het feit dat u het systeem eventueel zelf kunt installeren. Losliggende, vervuilde gaaskleden op of rond de silo zijn hiermee verleden tijd. Het Nicosil® System is dan ook in drie voordelen samen te vatten: het is efficiënt, praktisch en duurzaam. Waarom dat zo is, ontdekt u hieronder.
kuilkleden-plek

Efficiënt

Doordat het Nicosil® System zeer eenvoudig én met minimale fysieke inspanning te gebruiken is, bespaart u veel kostbare tijd. Gesleep en gesjouw met zand, autobanden en/of andere silo-afdekkingen is verleden tijd.
Ook hoeft u na het sluiten niet meer op de metershoge silo te klimmen om na te spannen, omdat u het systeem vanaf de grond kunt bedienen. Wanneer uw product inklinkt kunt u dus gemakkelijk naspannen en zo de druk op de silo behouden, tot het moment dat de inhoud niet verder zakt.
Dat maakt het vele malen veiliger én ergonomischer dan uw huidige manier van werken. Bovendien is het systeem nagenoeg onderhoudsvrij. Efficiënter kunnen we het afdekken van uw silo niet maken.

Praktisch

Met het Nicosil® System creëert u een schone (werk)omgeving op en rondom uw silo, zonder zand, kleden of autobanden. U hoeft ook geen opslagruimte vrij te houden voor deze onpraktische silo-afdekkingen. Verder heeft u met het systeem altijd de beschikking over de juiste afdekking, in het juiste formaat. De gaasafmeting kan namelijk aangepast worden aan de silo-inhoud, en er zijn losse elementen verkrijgbaar waarmee u uw silo eventueel kunt verlengen. Verder hoeft u met ons systeem niet op de silo te klimmen om het gaaskleed en de ratels te bevestigen, en u heeft hier ook geen machines voor nodig. Door de landbouwfolie over de silowand te positioneren en hierover het gaaskleed te spannen, wordt uw silo bovendien water- en luchtdicht afgesloten. Bij schades of monsteringen tot slot hoeft slechts één baan geopend te worden en kan de rest van het systeem blijven zitten.
nicosil-system-afdeksysteem-silo-oprolsysteem

Duurzaam

De originele Nicosil® gaaskleden gecombineerd met zeer degelijke onderdelen – bijvoorbeeld rvs spanners – garanderen een lange levensduur van tientallen jaren. Omdat het gaaskleed in het Nicosil® System netjes wordt opgerold, is er minder kans op beschadigingen, heeft het weer geen invloed, blijft het kleed schoon en kan ongedierte er niet bij. Ook dit draagt natuurlijk bij aan die lange levensduur. Doordat er geen water en stroom toegepast worden tenslotte, is het systeem niet onderhevig aan storingen en onderhoud, hetgeen uiteindelijk ook weer bijdraagt aan duurzaamheid.