Zo werkt het Nicosil® System

Eenvoudig te bevestigen, eenvoudig in gebruik

Uw silo afdekken met het Nicosil® System

Met het Nicosil® System is eenvoudig te bevestigen. Banen van gaas worden in de breedte over de silo gespannen, waardoor deze volledig wordt afgedekt. De standaard gaaslengte van 22 meter is voor het merendeel van de silo’s ruim voldoende, en de gaasafmeting kan aangepast worden aan de silo-inhoud. Is de silo nog niet volledig gevuld, dan kan het gaas in de silo gelijk op het product worden geplaatst om het product te beschermen. En wanneer de inhoud van de silo na afsluiting inklinkt, kunt u zeer eenvoudig vanaf de grond een spanratel aanhalen. Het gaas wordt dan opnieuw op spanning gebracht en geeft druk.

Uw silo openen met het Nicosil® System

Ook het openen van de silo is met het Nicosil® System uiterst eenvoudig. Nadat u de spanratels heeft ontgrendelt kunt u het gaas vanaf de grond om een buis oprollen. Hiermee wordt tevens een degelijke opslag gerealiseerd voor de niet in gebruik zijnde gaaskleden. U kunt de silo stapsgewijs, per baan van 2.40 meter, openen. De banen overlappen elkaar een stukje (ca 45 centimeter), zodat een vrije baan van circa twee meter ontstaat.

nicosil-afdeksysteem-silo-kuilkleed

Nicosil® gaaskleden

Tijdens de productie van de originele Nicosil® gaaskleden worden de randen voorzien van een uiterst sterke zelfkant, waardoor uitrafelen niet mogelijk is.

nicosil-afdeksysteem-silo-wandbeugel

Wandbeugels

De wandbeugels zijn zeer degelijk uitgevoerd en bevinden zich aan de buitenkant van de silo, zodat obstakels in de silo uitgesloten zijn.

nicosil-system-afdeksysteem-silo-spanratels

Spanratels

Met de zware, roestvrijstalen spanratels wordt het gaaskleed snel en zeer strak over de silo gespannen, waardoor er druk op de inhoud wordt gezet.

nicosil-afdeksysteem-silo-luchtdicht

Lucht- en waterdicht

Met het Nicosil® System kan uw silo op een eenvoudig en effectieve wijze water- en luchtdicht worden afgesloten.