Zo werkt het Nicosil System

Eenvoudig te bevestigen, eenvoudig in gebruik

Uw silo afdekken met het Nicosil System

Het bevestigen van het Nicosil System is simpel. Span banen gaas in de breedte over de sleufsilo om deze volledig af te dekken. De nicosilkleden worden geleverd op lengtes van 22 of 32 meter, die doorgaans voldoende zijn voor de meeste silo’s. Heb je smallere silo’s, dan kun je de gaasafmeting makkelijk aanpassen aan de silo-breedte. Als de silo nog niet volledig gevuld is, leg het gaas dan direct op het product om het te beschermen. Heb je de silo eenmaal gevuld, en klinkt deze na enige tijd wat in, dan kun je moeiteloos vanaf de grond de twee spanratels aanhalen en opnieuw op spanning brengen om o druk op de kuil uit te oefenen.

Afdekken met het Nicosil System in de praktijk

Uw silo openen met het Nicosil System

Met het Nicosil System is ook het openen van de silo zeer eenvoudig. Ontgrendel de spanratels en rol het gaas vanaf de grond om een buis op. Dit creëert ook een stevige opslagruimte voor de niet-gebruikte gaaskleden. Open de silo stapsgewijs, per baan van 2,40 meter, waarbij de banen elkaar overlappen (ongeveer 45 centimeter) om een vrije baan van ongeveer twee meter te creëren.

Nicosil gaaskleden

Tijdens de productie van de originele Nicosil gaaskleden worden de randen voorzien van een uiterst sterke zelfkant, waardoor uitrafelen niet mogelijk is.

Wandbeugels

De wandbeugels zijn zeer degelijk uitgevoerd en bevinden zich aan de buitenkant van de silo, zodat obstakels in de silo uitgesloten zijn.

Spanratels

Met de zware, roestvrijstalen spanratels wordt het gaaskleed snel en zeer strak over de silo gespannen, waardoor er druk op de inhoud wordt gezet.

Lucht- en waterdicht

Met het Nicosil System kan uw silo op een eenvoudig en effectieve wijze water- en luchtdicht worden afgesloten.